De 10 duurste hotels ter wereld

De 10 Duurste hotels ter wereld

Vergeet je typische weekenduitstapjes van € 100,- per nacht, want de hotels op deze lijst beginnen bij € 28.000,- per nacht! Van luxe penthouse-suites met adembenemende uitzichten over de stad tot weelderige onderwaterhotels, de dure hotelkamers op deze lijst hebben het allemaal. Dus als geld geen probleem voor je is en je op zoek bent naar je volgende premium vakantie, dan is hier een lijst met de 10 duurste hotels ter wereld.

10. Royal Suite – Burj Al-Arab – € 28.000,-

Gelegen in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, werd de Burj op de markt gebracht als ’s werelds eerste zevensterrenhotel en het behoeft geen betoog dat het zeker aan de verwachtingen voldoet. Het is het zevende hoogste hotel ter wereld en is ontworpen door architect Tom Wright om op het zeil van een schip te lijkt. Het hotel staat op een door mensen gemaakt kunstmatig eiland, dat alleen toegankelijk is voor het vasteland via een eigen gebogen brug.

Lees meer over de Royal Suite – Burj Al-Arab

9. Royal Suite – The Plaza – € 40.000 per nacht,-

Deze ‘Royal Suite’ bevindt zich in The Plaza, New York en zal je een coole € 40.000,- per nacht kosten! Dus, wat krijg je daarvoor? Om te beginnen ga je naar de suite via de privélift van het gebouw, die alleen jij kunt gebruiken. Vervolgens betreed je de 400 vierkante meter grote suite en wordt begroet met een prachtig ontworpen woonkamer; uitgerust met de nieuwste eersteklas voorzieningen en luxe. De suite heeft 3 slaapkamers, 3 badkamers, een salon, een aparte eetkamer voor maximaal 12 personen en een eigen fitnessruimte.

Lees meer over de Royal Suite – The Plaza

8. The Hilltop Villa – € 45.000 per nacht,-

Het hotel ligt op het eiland Laucala in Fiji en kost maar liefst € 45.000,- per nacht. Maar daarvoor krijg je een villa van vier hectare, opgesplitst in drie afzonderlijke villa’s, die elk de mooiste uitzichten van het eiland bieden. De eerste villa, ‘The Delana’, heeft een grote slaapkamer met een inloopkast, een bibliotheek, een woonkamer, je eigen grote privézwembad met waterval en bubbelbad en een massief houten ligbad. De tweede villa, ‘The Dua’, heeft vergelijkbare specificaties, maar biedt plaats aan twee personen, met schuifdeuren die alle kamers van elkaar scheiden. En tot slot, ‘The Rua’ heeft een apart woongedeelte en een groot privézwembad en is de op een na grootste villa van de drie.

Lees meer over The Hilltop Villa

7. Muraka Suite – The Conrad – € 50.000,- per nacht

De suite bevindt zich in The Conrad op de Malediven en wordt op de markt gebracht als ’s werelds eerste onderwaterhotelsuite. De Muraka is twee verdiepingen hoog, met de onderste verdieping op ongeveer 5 meter onder de Indische Oceaan. Voor € 50.000,- per nacht kunt je verwachten dat je bij aankomst automatisch wordt opgewaardeerd naar Hilton Diamond Status. Geniet van een privé kok, een bar, een fitnessruimte, een butler en een overloopzwembad.

Lees meer over de Muraka Suite – The Conrad

6. Penthouse Suite – Hôtel Martinez – € 53.000,- per nacht

Hôtel Martinez ligt in Cannes, Frankrijk, een van de bekendste resorts aan de Côte d’Azur . Voor je € 53.000,- kun je verwachten en genieten van een suite van 1000 vierkante meter op de bovenste verdieping van het hotel. Met een panoramisch uitzicht over de oceaan vanaf je eigen panoramaterras met houten lambrisering. Je hebt ook kingsize bedden in elk van de vier slaapkamers, een aparte woon- en eetkamer, marmeren badkamers en een Turks stoombad.

Lees meer over de Penthouse Suite – Hôtel Martinez

5. Ty Warner Penthouse – Four Seasons – € 60.000,- per nacht

Het Ty Warner Penthouse staat op plek 5 in de lijst met 10 duurste hotels ter wereld. Deze luxe hotelsuite is vernoemd naar de eigenaar van het gebouw, Ty Warner en kost ongeveer € 60.000,- per nacht. Gelegen op de allerhoogste verdieping van het gebouw, de 52e om precies te zijn. De suite van € 400,- euro per vierkante meter kostte ongeveer € 50,- miljoen dollar om in te richten. De suite heeft een panoramisch uitzicht van 360 graden over de stad en bevat vier glazen balkons die uitzicht bieden op de binnenstad en het centrum van New York.

Lees meer over Ty Warner Penthouse – Four Seasons

4. The Mark Penthouse – The Mark Hotel – € 75.000,- per nacht

Het Grand Penthouse van het Mark hotel is het grootste penthouse met hotelsuite in de Verenigde Staten. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 10.000 vierkante meter. Voor slechts € 75.000,- per nacht kun je een ruim penthouse verwachten dat is verdeeld over de bovenste twee verdiepingen van het hotel. Je krijgt 5 slaapkamers, 6 badkamers, 4 open haarden, 2 natte bars, 2 damestoiletten en een grote open woonkamer.

Lees meer over The Mark Penthouse – The Mark Hotel

3. The Royal Penthouse – Hotel President Wilson – € 80.000,- per nacht

Het Royal Penthouse in Hotel President Wilson beslaat de gehele 8e verdieping van het hotel. Het biedt een panoramisch uitzicht op het Meer van Genève en de Mont Blanc, evenals 12 slaapkamers, 12 badkamers en een jacuzzi met uitzicht op het meer. Naast de luxe inrichting en uitzicht, profiteer je ook van een 24/7 persoonlijke assistent, privé kok en butler.

Lees meer over The Royal Penthouse Suite – Hotel President Wilson

2. Empathy Suite – The Palms – € 100.000,- per nacht 

Het prijskaartje van € 100.000,- per nacht is niet niks voor een overnachting in de Empathy Suite in The Palms, Las Vegas. Het is het op een na duurste hotel ter wereld. De Empathy Suite was het resultaat van een volledig herontwerp, door Damian Hurst en een complete herziening van de oude Sky Villa-suite. Voor € 100.000 krijg je twee grote slaapkamers, massagetafels, een vrijdragende jacuzzi die uitkijkt over de Las Vegas Strip, een zout-ontspanningsruimte en een privérondleiding door de kunstcollectie en voorzieningen van de accommodatie.

Lees meer over The Empathy Suite – The Palms

1. Lovers Deep – € 150.000,- per nacht

Op plek 1 in de lijst met duurste hotels ter wereld staat Lovers Deep. Dit onderzeeërhotel bevindt zich in St Lucia en er kan door het Caribisch gebied worden gevaren om aan de eisen van de gasten te voldoen. Je krijgt een 5-sterrenaccommodatie onder de golven, inclusief je eigen kapitein, privé kok en butler, speedboottransfers van en naar de onderzeeër en wat extra opties, zoals vervoer per helikopter, landingen op het strand en een met champagne verzorgt ontbijt. De Lovers Deep Submarine is volledig uitgerust met ultieme luxe en alles wat je zou willen van een ervaring als deze. Bovendien heb je de mogelijkheid om de reis desgewenst aan je eigen voorkeuren aan te passen.

Lees meer over Lovers Deep

Zou jij, als je het kunt betalen, eens in een van deze duurste hotels ter wereld willen overnachten? Of vind je het veel te veel geld voor wat je ervoor krijgt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *