De 10 gevaarlijkste steden ter wereld

De 10 gevaarlijkste steden ter wereld

Voordat je op vakantie gaat is het verstandig om alvast wat informatie op te zoeken over de bestemming. Vooral als dit Mexico of Zuid-Amerika betreft. De top 10 van gevaarlijkste steden ter wereld bevinden zich namelijk vooral hier. Volgens een rapport hebben deze steden het hoogste moordcijfer per hoofd van de bevolking geregistreerd. Let dus heel goed op wat je in deze steden doet!

10. Ciudad Bolivar – Venezuela

Ciudad Bolivar heeft veel te maken met negatieve publiciteit. In deze armoedige stad, ook wel de grootste sloppenwijk genoemd, zijn drugs, bendes en geweld aan de orde van de dag. De criminelen gaan iedere dag ongestoord hun gang en het blijft alsmaar toenemen. Gemiddeld genomen worden hier 69 moorden per 100.000 mensen gepleegd. In 2018 waren dat er 264 op een totale bevolking van 382.095 mensen.

 9. Fortaleza – Brazilië

In Fortaleza worden 69 moorden per 100.000 inwoners gepleegd. Deze stad staat bekend om de mooie witte stranden, zijn beroemde toeristische attractie het strand van Jericoacoara en het Nationaal park Lencois Maranhenses. De mooie stad wordt overrompeld met het vreselijk hoge aantal moorden. In 2018 werden hier 2724 vermoord, wanneer je hiernaartoe wilt gaan moet je goed nadenken over je persoonlijke veiligheid.

8. Natal – Brazilië

De stad heeft niet echt een goede naam, doordat de stad te maken heeft met het hoge percentage aan misdaden. Diefstallen, fysiek en seksuele mishandelingen en carjacking, 75 moorden op de 100.000 mensen. Hiermee haalde Natal de top 10 niet, dat maakt dat de stad nog steeds erg populair is onder de toeristen. Natal is een mooie stad vanwege de natuur die rondom de grens ligt. De redenen voor de moorden hebben te maken met geweld tussen gevangen en bendes.

7. Ciudad Guayana – Venezuela

Misdaden en moorden zijn een veel voorkomend probleem in Venezuela, de stad Ciudad Guayana zijn dan ook geen uitzondering. Wanneer je op bezoek gaat in deze stad om de stad te verkennen word je gewaarschuwd om heel voorzichtig te zijn, omdat vergrijpen als verkrachtingen en moorden heel erg vaak voor komen. Hier worden gemiddeld 78 mensen vermoord op de 100.000 inwoners. De economische problemen en de georganiseerde bendes zijn hiervan grotendeels de oorzaak.

6. Irapuato – Mexico

Een stad met minder dan 400.000 inwoners, hier heeft men te maken met Mexicaanse veiligheidskwesties. Het moordcijfer ligt hier 81 op de 100.000 inwoners, die vooral uit oorlogen tussen de verschillende kartels voortkomt. De laatst vrijgegeven video’s hebben laten zien dat buitenstaanders uit het gebied werden verwijderd en lieten hevige schietpartijen in bars zien, net als mannen met aanvalsgeweren. De politie in de stad heeft 2 jaar geleden verklaard dat ze de georganiseerde misdaad niet meer aan pakken en het overlaten aan de federale overheid. Hiermee zou een frontale reactie uitgesloten zijn op de gewelddadige misdaad in combinatie met de kartels.

5. Ciudad Juarez – Mexico

Deze stad kun je het beste vermijden, hier staat de stad dan ook bekend om. Deze stad was ooit een stad die diende aan de inwoners van El Paso, die de grens deelde, met clubs en muzikaal vermaak. Toeristen zie je hier nog nauwelijks, doordat de criminaliteit behoorlijk is toegenomen. De stad telt 86 moorden per 100.000 mensen en daarnaast staat de stad bekend als slechtste stad voor de dames. Als je hier op reis wilt gaan word je strikt gewaarschuwd voor diefstal, carjacking, inbraak en moord.

4. Ciudad Victoria – Mexico

In deze stad worden 86 moorden per 100.000 inwoners gepleegd, dat maakt dat Ciudad Victoria een van de gevaarlijkste steden ter wereld is. De meeste moorden komen voort uit schietpartijen tussen verschillende drugskartels, maar ook door criminele bendes die ruzie krijgen met de politie en het leger. Er is veel geweld binnen de gevangenissen, waar schieten, smokkel, rellen en ontsnapping niet onbekend zijn.

3. Caracas – Venezuela

In 2017 werd de stad Caracas benoemd tot de gevaarlijkste hoofdstad ter wereld. Caracas behoort nog steeds tot de top drie met de meeste criminelen op deze wereld. 100 moorden op de 100.000 personen, dit komt omdat mensen gedwongen een leven te leiden vol criminaliteit. Ze helpen zo om arme en uitgehongerde gezinnen enigszins te kunnen onderhouden.

2. Acapulco – Mexico

Vroeger was Acapulco een waar paradijs voor de Hollywood set, tegenwoordig is en een hevige drugsoorlog aan de gang. Daar waar de toeristen niet dwalen zijn bendes als 221 of Los Locos, hier gebeuren de meest erge misdaden als afpersen, ontvoering, diefstallen, moorden. Al deze misdaden zorgen voor 111 doden op de 100.000 inwoners, wat erin geresulteerd heeft dat toeristen hier niet meer komen. De criminaliteit is niet gelijk gebonden aan de drugskartels, het is ook het aantal bendes in de buurt die betrokken zijn bij meerdere misdaden. Dit is zorgwekkend bij buurtbewoners en toeristen, ondernemers hebben niet altijd de middelen voor een beveiliging. Sommige kopen daarom beveiliging in om toch enigszins beschermd zijn.

1. Tijuana – Mexico

https://www.worldatlas.com/articles/the-most-dangerous-cities-in-the-world.htmlTijuna staat bekend om zijn gewelddadige misdaden en armoede, dit maakt het de gevaarlijkste stad ter wereld met 138 moorden op 100.000 mensen. Dit komt neer op zeven moorden per dag. In het verleden was dit een feestplek voor de Amerikaanse studenten tijdens vakanties, tot de het moment dat de criminele bendes opdoken. Het geld wordt gegenereerd uit drugshandel of mensenhandel, deze worden gerund door meerdere bendes net als een soort van oorlog tussen het Sinaloakartel en het Tijuanakartel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *